“In een holistische mensvisie wordt de mens als één geheel gezien, waarbij lichamelijke, psychologische, sociale en spirituele facetten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn”​

Missie en Visie op de zorg

Bij Aangenaam is een aangenaam verblijf het grote doel. Om het verblijf echter aangenaam te maken moet er meer gebeuren dan het aanbieden van leuke momenten. Intensieve begeleiding en zorg klinkt niet meteen het gezelligste, maar is wel een voorwaarde. Als u zich goed voelt, kunt u ook meer genieten. Een voorwaarde in alles wat wij voor u doen, komt voort vanuit onze holistische mensvisie.

“In een holistische mensvisie wordt de mens als één geheel gezien, waarbij lichamelijke, psychologische, sociale en spirituele facetten onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn en elkaar wederzijds beïnvloeden. De functies van de mens zijn wel te onderscheiden, maar niet onderling van elkaar te scheiden”

Het nastreven van een holistische mensvisie gaat hand in hand met het leveren van maatwerk aan u als onze gast. Voorwaarde voor het leveren van maatwerk is het goed leren kennen van u en uw omgeving, en samen te werken met bijvoorbeeld uw partner, kinderen en/of casemanager. Samen staan we stil bij waar u blij en gelukkig van wordt, uw kwaliteiten en staan we stil bij de zaken waar u in het dagelijks leven tegenaan loopt. Al deze punten nemen we op in een zorgplan en hiermee gaan we samen aan de slag. Dit klink misschien allemaal wat gewichtig, maar dat is het niet. Plezier staat immers op de voorgrond, en alle acties vanuit het zorgplan zijn onderdeel van de dag, soms zelfs zonder dat u hier erg in heeft. Het maken van een gezamenlijk plan is een voorwaarde om u de aandacht en mogelijkheden te geven om een zo zelfstandig leven te blijven leiden. Dit vinden wij belangrijk.

Missie
Door het bieden van maatwerk in zowel de zorg en faciliteiten, wil Aangenaam de hoogst mogelijke kwaliteit van zorg te bieden, toegespitst op onze individuele gasten Dit doen we in een inspirerende en innovatieve woon- werkomgeving binnen de regio Leusden.

Visie
Wij stimuleren onze gasten maximaal om hen in hun eigen kracht te zetten. Wij doen dit door buiten hokjes te denken, en op deze wijze u, uw netwerkt en Aangenaam voor langere tijd te verbinden.

De missie & visie komt voort uit een aantal verschillende aspecten:

  • de liefde voor mensen die lijden aan dementie en Parkinson
  • de persoonlijke ervaringen in de ouderzorg
  • de drive om de zorg voor deze doelgroepen beter te maken door behoud van de eigen regie over het leven
  • de doelgroepen te verbinden met elkaar en met het eigen netwerk
  • initiatief nemen in een andere manier van het organiseren van de zorg, preventie, begeleiding en behandeling en dit naadloos met elkaar integreren.
  • een plek te creëren waar iedereen graag komt en ondanks ziekte kan genieten.