“Bewegen, tuinieren, dans, muziek, klussen, sport en spel maken onderdeel uit van onze dagelijkse activiteiten”

Activiteiten

Het aanbod in activiteiten bij Aangenaam is groot. Door het geboden stramien, kunt u zelf in de ochtend, onder het genot van een kopje thee of koffie, bepalen waar u vandaag zin in heeft.

Vaste momenten op de dag zijn:

 • De gezamenlijke ontvangst in een van onze gezelschapsruimte
 • De warme maaltijd tussen de middag
 • Een gezamenlijke afsluiting van de dag in de gezelschapsruimte waar u in de ochtend kwam

 

Deze vaste momenten creëren wij om plannen maken voor de nieuwe dag, maar ook om te kijken hoe het vandaag met u gaat, toe te zien op voldoende inname van eten en drinken en om gezamenlijk de dag af te sluiten.

Een kleine greep uit de vrij te kiezen momenten op de dag zijn:

 • Lezen en ontspannen in onze eigen bibliotheek
 • Koken en bakken in de ruime keuken
 • Wandelen in ons eigen bos of voor de geoefende wandelaars een langere tocht samen met een gids
 • Tuinieren in onze eigen groentetuin
 • Verzorgen van onze kippen, konijnen en onze teckel Tom
 • Creatief bezig zijn met verf, klei, hout, steen of papier
 • Onderhouden van de siertuin
 • Luisteren en ontspannen in de natuur in één van onze prieeltjes in de tuin

 

Onderdeel van de activering is ook het onderhouden van dagelijkse vaardigheden. Bij Aangenaam onderhouden we deze o.a. door met u, tussen de middag warm te eten. Samen bedenken wat we willen eten, samen bereiden we het eten wat we daarna gezellig samen eten. Samen afwassen en opruimen doen we uiteraard ook; een van de dagelijkse routines die we erin houden.

Bewegen, tuinieren, dans, muziek, klussen, sport en spel maken onderdeel uit van onze dagelijkse activiteiten. Aangenaam beschikt over een eigen beweegzaal waar ruimte is om te bewegen en waar geschikte apparatuur aanwezig is voor specifieke training. Bewegen kan zowel individueel als in groepsverband en is altijd onder begeleiding.

Naast de sportzaal beschikken wij over een verwarmd buitenzwembad van ca. 1.40 diep waarin, onder begeleiding gezwommen kan worden. Het zwembad heeft een kap die open en dicht kan, afhankelijk van het weer. Uiteraard beoordelen we samen altijd of zwemmen geschikt en vertrouwd is.

Uiteraard ontbreekt hersengymnastiek niet als dagelijkse activiteit. Dagelijks gaan we, met elkaar in gesprek, gewoon gezellig bij de koffie om over de actualiteiten en vroeger te praten. We maken hierbij gebruik van heel veel verschillende materialen om het brein te trainen en herinneringen op te halen. Dit doen we zowel individueel als in groepsverband, afhankelijk van het thema.

Zit er geen activiteit voor u tussen waar u blij van wordt, of is er iets wat wij zelf niet kunnen? Dan kunnen wij dit misschien samen organiseren, of op zoek gaan naar iemand die dit wel kan. Met ons eigen vrijwilligersvereniging “Aangename vrienden” bouwen we een netwerk van vrijwilligers die er ook voor u zijn.